Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ОСК Левски отличи най-добрите си спортисти за 2017 година

OFFNews 18 януари 2018 в 15:54 24345 0

Плакети, купи и книги бяха раздадени на церемонията по награждаване за най-добър спортист на обединен спортен клуб Левски. Състезателката по борба Тайбе Юсеин и гимнастичките Невяна Владинова и Катрин Тасева бяха определени за номер 1 за 2017 година.

Opганизаторите на събитието този път решиха да вpъчат тpи пpиза за най-добъp cпоpтиcт, както и за най-перспективен млад състезател, вместо традиционната призова тройка.

Церемонията, която се състоя в зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски", уважиха куп личности на родния спорт, култура, че дори и политиката.

Като част от кампанията "Спортът и книгата", която подема кметицата на район Подуяне Ева Митова, победителите в отделните категории, освен плакети, получиха и книги. Сред избраните заглавия има известни класически произведения от българската и световна литература.

Наградите връчиха олимпийски шампиони и медалисти, излезли от "синьото" дружество - Ваня Гешева, Мария Гроздева, Иванка Христова, Георги Мърков и Александър Томов, както и председателят на ОСК Левски Бранимира Цветанова.
За треньор номер 1 на годината беше избран Петър Касабов, треньор на националния отбор по борба за жени.
За най-добър перспективен млад състезател бяха отличени Денис Димитров (кану-каяк), Адриан Андреев (тенис) и Миглена Селишка (борба).

Наградата за пробив в световния спорт получиха състезателката по спортна гимнастика Памела Георгиева и Радослав Костов Марков (джудо и карате).

Отбор на годината стана баскетболният тим на Левски за момичета до 14 години с треньор Красимира Гогова, който стана вицешампион на България за миналия сезон.

Специалният приз за "всеотдайност" получи баскетболният треньор Иван Гогов.

За настроението на гостите на церемонията се погрижи запаленият левскар и шоумен Владислав Крамфилов, по-известен като Влади Въргала, който с култови шеги разчупи обстановката и значително покачи настроението.

Легендата в художествената гимнастика Нешка Робева пък се оказа гръбнак на церемонията, спонсорирайки събитието със средства, които е събрала покрай последния си спектакъл "Няма такова шоу", чиято премиера беше в началото на декември миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!