Мизерия посрещнала шахматистите ни в Испания

OFFNews Последна промяна на 07 ноември 2018 в 19:06 2163 0

Снимка Tripadvisor.com

При мизерни условия е бил настанен българският отбор на Световното първенство по шахмат за кадети в Сантяго де Компостела (Испания).

За това алармира гросмайстор Александър Делчев, официален представител на родната делегация на форума. В шампионата, който се провежда от 4 до 15 ноември, участват 5 наши момичета и 7 момчета, които са настанени при изключително лоши условия, въпреки платените високи суми.

“Никога, никога в моя шахматен живот не съм бил свидетел на такова тежко престъпление. Платихме по 68 евро на ден за пълен пансион в 4-звезден хотел, а какво получаваме срещу тази сума? Хотел, в който навсякъде мирише на препарати за унищожение на насекоми (което причинява главоболие), лоши санитарни условия, стари мебели, отвратителна храна, липса на интернет връзка (което не ни позволява да се готвим за партиите), студени стаи, направени от 2-местни на 3-местни с поставянето на допълнителен диван/легло. Това е дискриминация спрямо нашата делегация.

Вместо да играем, трябва да се борим за храната и оцеляването си. Освен това бяхме принудени да платим за 13 дни, което е друго тежко престъпление. Хората, които допуснаха това, трябва да получат сурови наказания. Настоявам да бъдем преместени в друг хотел, съответстващ на 4 звезди или да ни бъде върната половината от заплатената сума”, се казва в протестна петиция, подписана от водачите на делегациите на България, Латвия, Украйна, Румъния, Монголия, Грузия, Австрия, Узбекистан и Малта.

Гросмайстор Александър Делеч разказва и за други проблеми, свързани с участието на шампионата.

“Организаторите спряха всякаква комуникация две седмици преди първенството и аз трябваще да търся телефонния им номер, за да се опитам да се свържа с тях - те обаче отказаха да говорят на английски. В игралната зала организацията също е ужасна - 1000 родители висят навън в дъжда. Не само че трябва да получим компенсация, но трябва да получим и официално извинение”, категоричен е гросмайстор Александър Далчев, цитиран от Sportal.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови