Лични средства спасиха участието на България на световното първенство по вдигане на тежести в Ташкент

OFFNews 05 декември 2021 в 13:41 5697 0

С лични средства на двама души от ръководството на родната федерация в последния момент бе спасено участието на българските щангисти на световното първенство в Ташкент, информираха от роднтаа централа.

Късно снощи първата група състезатели замина за столицата на Узбекистан, където от 7 до 17 декември предстои шампионатът на планетата за мъже и жени. С полет през Истанбул за Ташкент отпътуваха тазгодишните европейски шампиони Ангел Русев и Надежда Мей-Нгуен, както и Валентин Генчев, заедно с част от треньорския щаб.

"До онзи ден участието ни на световното бе под въпрос. В последния момент се оказа, че в банковата сметка на Българската федерация няма наличност и нямаше как да се заплатят самолетни билети и настаняването на състезателите. Бяхме с вързани ръце и добре, че президентът на БВФТ Ариф Маджид реагира спешно и заедно с члена на Управителния съвет Кирил Панайотов заделиха от личните си средства, за да осигурят необходимите за участието ни финанси.

Благодарение на тях страната ни избегна огромен провал и небивала конфузия," заяви старши треньорът на националните отбори Иван Иванов, олимпийски шампион от Барселона 1992 г.

Както е известно, процедурни хватки все още бавят вписването в съда на новоизбраната с огромно мнозинство през месец май управа на Българската федерация.

Това затруднява неимоверно работата на централата и я поставя в зависимост от подписите и одобрението на отстранения на изборите от Общото събрание предишен президент Неделчо Колев.

"Не само че не срещаме никакво съдействие от него, но той откровено в момента затруднява дейността на щангите в България, а сега постави под въпрос и участието ни на световното.

Кореспонденция, документация, международни контакти - всичко напоследък се случва с огромни трудности, въпреки неговите действия и бездействия. Искам да изкажа огромната благодарност на всички състезатели, треньори и деятели на щангите към Ариф Маджид и Кирил Панайотов за техния жест, който позволи участието на България на световното", каза още старши треньорът.

Пълен състав на България
ЖЕНИ:
45 кг Надежда Мей-Нгуен Русе (Русе, тр. Кръстина и Радослав Атанасови)

МЪЖЕ:
55 кг Ангел Русев (Русе, тр. Кръстина и Радослав Атанасови)
67 кг Валентин Генчев (Стара Загора, треньор Стоян Стоянов)
81 кг Карлос Насар (Червен бряг, тр. Илиян Илиев)
102 кг Васил Маринов (Клуб "100 войводи" - Сливен, тр. Станимир Колев)
109 кг Христо Христов (Клуб "Титан" - Варна, тр. Живко Николов)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови