Легендарен треньор по бадминтон учи спортисти на бизнес

OFFNews 15 януари 2020 в 08:53 2583 0

Легендарният треньор по бадминтон Орлин Цветанов се изправя пред поредното предизвикателство. Специалистът е повече от амбициран в новото си начинание наречено „Обучение по предприемачество, базирано на спорт“.

„Убеден съм, че потенциалът на спорта предстои да се оценява на всякакво равнище. Засега акцентът се поставя върху ролята за здравето на младите хора, дават се и добри практики за изява на младежи, които без спорт нямат никакъв друг шанс да преодолеят една страшна изолация, в която животът ги е поставил.

От 2018 година работим по европейски проект, по програма „Еразъм плюс“. В „Обучение по предприемачество, базирано на спорт“ партньори са ни италианци – организация от Болцано, развиваща спорта за всички. С тяхното ръководството се познаваме отдавна и често сме обсъждали този въпрос преди да подготвим проекта.

В Италия проблемът с младежката безработица е много сериозен, много по-тежък отколкото у нас. Наред с програмата сме планирали и методическо ръководство. Искаме да направим това смесено обучение максимално лесно за прилагане, за творческо допълване и развитие от самите треньори. Да им бъде не като задължение, а като друго, ново поле за творчество в името на младите хора и тяхното бъдеще. Да се види, че спортът действително може да бъде надеждата за бъдещето“, обясни Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови