Футболна звезда проговори за своята хомосексуалност и планирано самоубийство

OFFNews Последна промяна на 22 юни 2017 в 08:26 3289 2

Бившият играч от НФЛ Райън О'Калахън разкри, че е гей. Той даде интервю, в което разказа за страховете си в този мъжки спорт и плана да се самоубие.

Райън, бивш футболист на шампиона Ню Инглънд Пейтриътс и Канзас Сити,  криел години наред своята сексуалност от страх, че ще бъде отхвърлен. Той дори построил кабина до дома си в Канзас и купил пистолети, планирайки да отнесе тайната в гроба.

Атлетът призова всички гейове да разкрият своята сексуалност. Тежкият близо 149 килограма мъж говори пред Outsports, сайт, фокусиран върху проблемите на хомосексуалните в спорта.

Райън разбира, че го привличат мъже още в гимназията. Младежът израства в консервативно градче в Калифорния. Той се насочва към ултра-мачо света на американския футбол.

"Кой бе се усъмнил в огромен футболист, че е гей. Футболният тим е идеалното място да се скриеш", каза Райън.

За нещастие обаче започват контузиите. Той се пристрастява към лекарствата. "Притъпяваха болката от травмите, болката от страха, че съм гей. Въобще не се тревожех, когато вземах Викодин", разкри още 33-годишният мъж.

С край на кариерата в НФЛ обаче той започва да се изолира от своето семейство. Решава да се самоубие, тъй като родителите му ще приемат по-лесно смъртта, отколкото факта, че е хомосексуалист.

Райън обаче прави нещо смело. Отива при шефа на Канзас Сити Скот Пиоли и му разказва всичко. "Гей съм", отсича той на срещата. Пиоли отговаря: "Добре, а какъв е проблемът, за който искаш да говорим".

Това е повратната точка в живота на бившия спортист. "Докато гейове продължават да се самоубиват заради своята тайна, има смисъл от интервюта като моето", смята Райън.

Той е седмият бивш футболист от този спорт, разкриващ, че е е хомосексуален. Джейсън Колинс от НБА го направи през 2013-а година и е единственият признал се за гей, който все още е част от по-важните американски спортове.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7975

2

blackbox

23.06 2017 в 12:04

дежурният трол се изказа – още няколко копейки в касичката.

няма значение, че материалът разказва за тежненията на един човек и смелостта му да ги преодолее. няма ли значение?...
дехуманизиращите коментари според опорните точки са в пълен ход. хубавото е, че все повече хора почват да мислят с главата си, без да се поддават на подобни тролски изцепки. да си простак на гърба на човешка трагедия, дори и виртуално, не е особена гордост, нито традиционна ценност.

38251

1

Denis Rizanov

22.06 2017 в 10:10

Заинтригува ме частта с "планирано самоубийство".
Да не забравите да ни уведомите, когато това се случи.

Иначе, ето и този ПРИЗОВАВА:
"Атлетът призова всички гейове да разкрият своята сексуалност."
РАЗКРИЙТЕ СЕ БЕ гейтаци!
Не да се спотайвате и когато ви призоват да го направите, вие да искате всеки да направи подробен списък със сексуалните си сношения по дата,час,партньор.
Просто си признайте, че си го слагате там дето Господ и Природа не е предвидила.