Нито един футболист в Англия не признава, че е гей

ОFFNews 16 май 2017 в 14:57 3058 0

Снимка PA

Футболната асоциация на Англия търпи пълен провал в опитите да намери гей сред професионалните играчи. Това съобщи нейният президент Грег Кларк, бивш шеф на Лестър.

От миналия август на Острова работят по програма за равенство в спорта. "Опитваме се да ги ангажираме, да си поговорим", каза Кларк по време на семинар на "Олд Трафорд", "Но ако трябва да бъда честен, те отказват да откликнат на призивите ми".

Шефът беше на панел, дискутиращ проблемите във футбола, с които се сблъскват гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални. 

                                          Джъстин Фашаню

"За тези 9 месеца се срещнахме с много хора в атлетиката, крикета, ръгбито и други спортове. Но още не съм намерил професионален футболист, който се чувства достатъчно уверен, за да говорим. Казвам на всеки: "Ще дойде при теб, ще пътувам, ще се срещнем където и да е",  каза Кларк.

"Имам много покани в женския футбол, там няма проблеми, хората се чувстват сигурни. Но има нещо сбъркано в мъжкия футбол. Ако всичко беше наред, все щях да проведа един разговор". 

Припомняме, Джъстин Фашаню беше първият професионален футболист в Англия, който през 1990 година се разкри като гей. Тогава беше на 37 години. Оттогава няма нито един случай!

                                                      Томас Хицълшпергер

А през острова мина Томас Хицълшпергер, който носеше екипа на Астън Вила. Немският национал обаче призна, че е гей, едва след като се отказа от футбола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови