Дизела измести старта на опита си за рекорд на Е4

OFFNews Последна промяна на 01 август 2019 в 08:35 1614 0

Екстремният ни бегач Кирил Николов - Дизела измести със седем часа напред старта на опита си да измине 240 км за 48 часа по маршрута Е4 за рекорд. Причината е лошата прогноза за времето на 3 август, когато е предвиден финалът.

Така Дизела ще стартира в 12 часа на обяд от площада в Драгалевци, вместо от 19 часа, за когато беше предварително обявено.

По време на бягането Дизела ще използва най-новото мобилно приложение за сигурност в планината – E-SOS.

„Като човек, прекарващ по-голямата част от времето си сред природата и планината, съм радостен, че такова приложение бе направено. To ще улесни значително работата на екипа ми по време на Е4, като по всяко време ще знаят какво се случва с мен“ – сподели състезателят в социалните мрежи.

Всеки, който си свали приложението, ще получи достъп до профила на Кирил Николов-Дизела и GPS проследяване на пътя му от Драгалевци, през пет планини, чак до финиша в планината Славянка две денонощия по-късно.

Приложението E-SOS позволява да се визуализират избрани контакти на картата, за да може да се поддържа постоянна връзка с тях.

Докато прави своя опит за рекорд, Кирил Николов-Дизела ще го използва с тази цел на Samsung А70, осигурен с любезното съдействие на VIVACOM.

Освен това E-SOS осигурява бърза връзка с екипите на 112 и контактите в телефона чрез бутона SOS. Приложението подава точна локация до избрани спешни контакти и съдържа спешно здравно досие. То може да посочи къде е бил потребителят последно и да определи посоката на придвижване, което е важна информация при спешни ситуации.

Апликацията е съвместна разработка на VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг. Потребителите могат да го изтеглят свободно от Google Play и App Store., без да се изисква да са клиенти на VIVACOM или на ДЗИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови