Баскетболният Академик стана А1 Академик

OFFNews 07 март 2019 в 12:10 1764 0

Снимка Донислав Донев

Баскетболният отбор на Академик София се сдоби с нов генерален спонсор в лицето на телекомуникационния гигант А1. Двете страни подписаха двугодишен договор, а базираният в Правец тим вече ще носи името А1 Академик София.

Амбицията на клуба е да продължи да работи с млади български играчи, а от следващия сезон да надгради с перспективни чужденци, за да стане конкурентен в първенството.

"Името А1 задължава да се гони първото място", коментира Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации в А1, след подписването на договора. От страна на Академик подпис положи Сашо Везенков, а на събитието присъстваха главният мениджър на Академик Петко Маринов и треньорът на тима Георги Давидов.

Академик е най-познатият в Европа български баскетболен отбор. Той достига на два пъти финала на най-важния европейски клубен турнир, предшественик на Евролигата, през 1958 и 1959 година.

През 2000 година Академик е възроден с влизането на Лукойл като спонсор. Той продължи да съществува с намален бюджет и млади български състезатели, а сега с подкрепата на А1 отново заявява амбициозни цели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!