Арестуваха и бащата на баскетболиста, сравнил Ердоган с Хитлер

OFFNews 03 юни 2017 в 13:07 4371 0

В Турция вече не се церемонят особено дълго с инакомислещите.  Баскетболната звезда от НБА Енес Кантер се оплака, че службите на Ердоган са арестували баща му. Центърът на Оклахома е с анулиран от Турция паспорт, защото поддържа духовника Гюлен.

"Тази сутрин бях събуден с новината за ареста на баща ми. Полицията е нахлула в дома ни в Истанбул - нещо, което се случва с доста невинни хора в Турция, само защото симпатизират на Фетулах Гюлен.

Моят баща е в ареста, защото аз критикувах управляващата партия. Той може да бъде измъчван по елементарната причина, че е сме от едно семейство.

Има безкрайни репортажи на Амнести Интернешънъл за изнасилвания, мъчения и содомия в турските затвори за тези, които бяха арестувани за опита за военен преврат, приписан на невинни хора от "Хизмет". А много ясно се вижда, че зад всичко стоеше турското правителство", написа Енес Кантер.

Както е известно, той сравни турския президент Ердоган с Хитлер. В резултат паспортът му беше анулиран, а баскетболистът задържан на летището в Букурещ. Енес се добра все пак до САЩ, откъдето не спира да критикува режима на Ердоган.

Баща му е изключително ерудирана личност. Преподавал е история в Тракийския университет на Одрин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!