Антоанета Костадинова: Бях спокойна и уверена, Господ беше решил днес да взема медал

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2021 в 09:26 1332 0

Снимка Getty Images

"Много съм щастлива. Трудно мога да опиша всичко, което чувствам. В последния час след финала само плача. Изревах си сълзите сигурно за една седмица напред, от емоция, от вълнение. Боже, не мога да повярвам, че го взех този медал. Обаче си мой", коментира състезателката ни по стрелба Антоанета Костадинова, която донесе първи медал за България на олимпийските игри в Токио. Костадинова завърши втора на 10 метра пистолет и взе първо олимпийско отличие в кариерата си.

49-годишната легенда Мария Гроздева също се включи в дисциплината, но не успя да преодолее квалификациите. Така тя записа рекордно за български спортист седмо участие на Олимпиада, като има и рекордните пет отличия - два златни и три бронзови. 


"Не ми трепна ръката, по-скоро мозъчните клетки отидоха на друго място. Виждах се на стълбичката, може би. Доволна съм от медала. След като успях да издържа до този последен изстрел, а това беше целта - да направя тези 24 изстрела.

Явно Господ ми е отредил този медал за днес, така че аз съм повече от доволна. Първо емоцията ми започна оттам, че все пак се класирах за този финал, защото обикновено на пневматиката поне при мен това е пречката. След това самият финал не е проблем. Тренираме ги много финалите, получават ми се. Радвам се, че днес беше денят, в който Господ каза: "ОК, има един и за теб", заяви българката.

"През цялото състезание бях уверена, че ще вляза във финала. В последните ми състезания, в последните тренировки всичко показваше, че съм готова да го направя и всичко, което ми трябва е малко шанс. А днес имах шанс и късмет.

Трудно е да се опише всичко, през което съм минала, защото през този час и 15 минути на огневата линия всякакви мисли ти минават през главата. Започнах добре, пробните бяха нормални. Първата серия успях да не я направя 94, което се получаваше в последните ми състезания, което не е много добър стимул в началото", добави тя.

"Бях спокойна. Бях сигурна, че дори и с деветка ще стигна до финала, но все пак тази осмица като я видях...Излязох и първият ми въпрос към треньора беше: "Ще ми изяде ли тази осмица главата?", каза тя.

"Сега единственото, което искам, е да си почина. Парти ще има, когато се приберем в Търговище", заяви Костадинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови