Защо енергийно ефективните къщи стават все по-търсени на пазара на имотите

С какво толкова реално са полезни за нас и облекчават живота ни енергийно ефективните къщи

OFFNews 15 септември 2020 в 17:24 3149 1

Ако попитаме 10 души за предимствата на енергийно ефективните къщи, всеки от тях ще спомене поне една тяхна характеристика, която ги отличава. Мнозина обаче не са обмисляли подробно и в детайли всички техни плюсове, защото да живееш екосъобразно не е просто моден тренд, а генерална трансформация, която се отразява на всички нива. 

Пълноценното взаимодействие с ресурсите в природата ни гарантира не само разумно потребление, но и удовлетворение от правилните решения, които продължават да носят ползи и за в бъдеще, включително и за наследниците ни.

Пасивните домове са впечатляващи не само с архитектурния си дизайн и качеството на строителството, но и са образец, когато говорим за пестене на енергия. За да отговарят на тези стандарти, сградите трябва да имат високо ниво на въздухоплътност, топлинното натоварване да не надвишава 10 вата на квадратен метър през 12-те месеца на годината, разходът на отопление, ток и вода да е не повече от 120 киловата на квадратен метър годишно. Разбира се, това

Ето защо те стават все по-търсени на пазара на имотите у нас:

Гаранция за здравословна и изключително комфортна среда

Цялостната изолация, висококачествените материали при изработката на прозорци, пълноценната автоматизирана вентилация осигуряват всички условия за максимален комфорт, както и за здравословна среда за обитателите на къщата. Непрекъснато обновяващият се въздух на всеки няколко часа е свеж и чист, въздухообменът е на гарантирано високо ниво.

Цена, която отговаря на възможностите ви

Вероятно оптимизирането на отоплителната и охлаждащата системи ще ви се стори скъпа инвестиция, когато говорим за строителните разходи. Няколко процента отгоре обаче ще се редуцират с времето, когато се постигне истинската възвръщаемост на вложените средства. Намалените битови сметки са огромно предимство и те тепърва ще ви радват като собственици на имота. В дългосрочен план това е разумна и оправдана цена.

Постоянна температура, независеща от условията навън

Вътрешната температура в помещенията е приятна и отговаря на нуждите ви, независимо дали навън е студено или горещо. Без да се налага да използвате електрозахранване, вие ще имате на разположение една добра, средна температура от около 12-13 градуса по Целзий.
С мисъл за бъдещото поколение

Може би днес не е от съществено значение за вас, но пасивните къщи залагат предимно на изолация, вентилация и ефективно отопление/охлаждане, което съхранява енергията и идва като източник от природните ресурси. Не влагате допълнителни средства, не купувате скъпи уреди, които изискват поддръжка и нови разходи. Живеете в дом, построен с мисъл за бъдещото поколение.

Енергийно-ефективни къщи от GreenParkSofia – сбъдната мечта! Строителството се изпълнява от фирма Когер енд партнерс ООД.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!