Удар под кръста: Пулев трябваше да бъде дисквалифициран

Българинът е същият боксьор, който загуби от Кличко, твърди boxingnews24.com

OFFNews 29 април 2017 в 13:59 20327 3

Снимка Спортал

Откровени заяждания публикува анализаторът на боксовия портал boxingnews24.com Джим Дауър в коментар за боя между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън в София. Той определи мача като "грозен, пълен с нарушения". И видя спестена дисквалификация за Кобрата.

"Т.нар. rabbit punches (заешки удари - бързи къси удари по тила) бяха използвани от Пулев през целия мач. Реферът Тери О`Конър предупреди Пулев в осмия рунд, но не направи нищо, за да спре тези удари", призна все пак авторът от САЩ.

В отделни случаи Джонсън се навеждаше и Пулев нямаше много избор. Но в по-голямата си част, Пулев просто удряше Джонсън с тези заешки удари в тила и реферът не предприе нищо, да спре боя и да отнеме точки", призна с половин уста американецът. 

"От третия рунд натам, Пулев държеше главата на Джонсън с лявата си ръка и го удряше с дясната. Реферът не направи нищо по въпроса. Беше изненадващо, защото нарушенията бяха непрестанни.

Беше кофти гледка. Не е ясно какво спря рефера Тери О`Конър да дисквалифицира Пулев заради тези нарушения. Не ставаше дума само за отнемане на точки. Мисля, че Пулев трябваше да бъде дисквалифициран заради тези си нарушения.

Ако Джонсън бе стоял в центъра на ринга, можеше да избегне някои от тези удари, но той не успя да се задържи там. Нямаше издръжливост в него. Беше грешка, че Пулев не удряше повече в тялото, защото това бе лесна мишена."

"Освен нарушенията на Пулев, като цяло представянето му не бе впечатляващо. В първата половина от мача той отнесе доста мощни удари от Джонсън. Пулев имаше късмет, че Джонсън не можеше да го удря, защото щеше да има проблеми иначе".

После спецът продължава с критиката: "След загубата си от Кличко Пулев избира най-вече лесни съперници. След това, той не е слязъл надолу, но не се е и подобрил. Той е същият боксьор, който загуби от Кличко. В днешния мач ясно се видя защо Пулев падна от Кличко през 2014-та толкова лесно".

Анализаторът отбеляза, че Пулев би бил аутсайдер срещу когото и да се бие за световната титла. "Пулев е много бавен и изправен, удря отдалеч и можеш да разбереш какво ще направи", завършва Джив Дауър.

Все пак сайтът отброява точките категорично в полза на нашия: 120-108. Припомняме, същия резултат дадоха двама от съдиите, а третият отсъди 119-109.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

3

Nik68

30.04 2017 в 08:24

Каквото търсеше от този мач го постигна. За статистиката, за ранкинг листата и за историята остава резултата.

15509

2

Бухльо

29.04 2017 в 18:48

Доколко е нечиста играта и до колко заслужава дисквалификация, е дискусионен въпрос. Кличко и той постоянно мачкаше така Поветкин. Анализът за рехниката и уменията на нашия е много точен обаче.