Боят на Кобрата за титлата: Лондон, София или Германия

Ивайло Йолчев 29 април 2017 в 10:01 7261 2

Снимка Спортал

Победителят от мача Антъни Джошуа - Владимир Кличко трябва да се бие задължително с нашия Кубрат Пулев, ако иска да запази титлата в IBF, която ще се разиграе тази вечер в Лондон. Откаже ли се, тя отива при Кубрат Пулев и той на свой ред е длъжен за я защити.

Къде ще е следващият бой, попита OFFNews лично собственика на „Зауерланд“ - Нисе Зауерланд. Промоутърът застана до победителя за Интерконтиненталната титла на IBF Кубрат Пулев на пресконференцията му след боя с Кевин Джонсън.

И очерта три варианта: "Сега всички погледи са насочени към Кличко - Джошуа. Това е огромен мач, много важен. Всички със затаен дъх очакваме изхода от него," продължи промоутърът. "Джошуа вече избяга от един двубой, но ако иска да се бие за титлата на IBF, ще трябва да се бие с Кубрат."

Нисе Зауерланд, снимка: Иван Йочев, Спортал

"Ако боят е с него, вероятно ще е в Лондон, все пак утре ще се боксира пред 90 хиляди там", каза Зауерланд на въпрос за мястото на евентуален мач с Кубрат.

"Ако победител е Кличко, мачът най-вероятно ще е в Германия. Но пък тук изниква въпрос дали Владимир няма да иска да се откаже на върха", допълни немецът.

При отказ на Кличко или Джошуа, по правилник Кубрат Пулев излиза за титлата срещу следващия в ранглистата Карлос Такам. Тогава най-доволни ще са българските зрители.

"Ако се бие с Карлос Такам (следващият в ранглистата на IBF след Джошуа, Кубрат и Кличко), тогава е постижимо мачът да е в София", допълни Нисе Зауерланд.

Според наши източници обаче има пътечка Кубрат да бъде оставен в листата на чакащите още веднъж. За целта победителят от Кличко-Джошуа трябва да се откаже от титлите в името на обединението и на трите трофея. И да излезе срещу Джоузеф Паркър, шампионът на WBO. Това обаче изглежда малко вероятно, а и  просто отлага с един мач неизбежното - мач с Кубрат Пулев.

От какво зависи всичко? От парите, разбира се. Победителят, страната, градът, интересът на телевизиите ще определи накъде да тръгне изборът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови