Тайсън Фюри пусна кръв, но победи Ото Валин след съдийско решение

OFFNews 15 септември 2019 в 09:27 4744 0

Бившият световен шампион в тежката категория на професионалния бокс Тайсън Фюри стигна до трудна победа над коравия швед Ото Валин след съдийско решение и 12 рунда тежка битка.

Циганския крал спечели по точки (116-112, 117-111, 118-110) и остава непобеден. Това е негов 29-и успех от общо 30 мача на ринга.

Срещата се проведе в Лас Вегас и бе "черешката на кортата", но британецът определено можеше да се справи и далеч по-добре.

Фюри работеше през по-голямата част от първия рунд със своя джеб, докато Валин се опитваше да скъси дистанцията. Шведът нанесе няколко удара. Във втория рунд британецът започна да редува гардовете, работеше на контраатаки и пласира няколко добри ъперкъти.

В третия рунд Тайсън получи сериозна аркада след ляво кроше на Валин. Разстроеният британец подходи внимателно в четвъртия рунд, тъй като аркадата му кървеше обилно. Валин тръгна по- смело напред и вкара няколко удара. Фюри се оплака на рефера, че шведът постоянно върви с главата напред.

По време на шестия рунд аркадата на Фюри се влоши. Рефера спря двубоя и британецът беше прегледан от лекар, който му разреши да продължи битката. Фюри се активизира и започна да нанася много повече удари, тъй като се опасяваше, че срещата може да бъде прекратена.

В седмия рунд Циганския крал успя да пласира няколко точни удара. В осмия рунд Фюри получи нова аркада, но той контролираше събитията на ринга. В края на деветия рунд Фюри натисна Валин на въжетата и започна да го налага, но не съумя да го довърши.

В десетия и единайстия рунд Тайсън атакуваше. Той нанасяше удари, но Валин издържа на натиска. В дванадесетия рунд Валин нарани Фюри, но не съумя да го довърши.

Очаква се по всяка вероятност следващата битка на британеца да бъде срещу американеца Дионтей Уайлдър през февруари следващата година.

Това пък бе и първо поражение за шведа Валин в неговата кариера, след като до преди този мач той имаше респектиращите 20 победи на ринга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови