Ексклузивно Глиги пред OFFNews: Руската армия воюва върху трупове, украинската - по кодекса на честта

Тайсън Фюри нокаутира Дилиън Уайт и защити пояса си във версия WBC

OFFNews Последна промяна на 24 април 2022 в 01:22 1273 0

Снимка Getty Images

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри защити пояса на Световния боксов съвет (WBC). Пред близо 94 хиляди зрители на стадион "Уембли" в Лондон британецът нокаутира в шестия рунд сънародника си Дилиън Уайт. Това е втора успешна защита на пояса от страна на Фюри, който доминираше по всички показатели през цялото време на ринга.

Претендентът Уайт започна мача с изненадващо тактическо решение, като заложи на игра с обратен гард. Това обаче не му донесе предимство и в началото на втория рунд той се завърна към класическата боксова стойка.

Доста по-високият от двамата боксьори Фюри пък предпочиташе да стои на дистанция от съперника си. По този начин той не само успяваше да съхранява сили, но и не даваше възможност на Уайт да му нанася тежки удари.

Още с гонга за начало на четвъртия рунд Уайт опита да влезе в остра размяна на удари, от която обаче получи тежко дясно кроше в главата. Агресията на претендента обаче доведе до удар глава в глава, което повиши напрежението на ринга, а главният съдия бе принуден да дава индивидуални инструкции и на двамата боксьори.

С напредването на мача Уайт изглеждаше все по-уморен, докато световният шампион Фюри продължаваше да изглежда все така свеж. В края на петия рунд Циганския крал изпрати бърза комбинация от два удара в главата на Уайт, но претендентът успя да остане на краката си.

В шестия рунд обаче нямаше какво да спаси Уайт. Фюри изведнъж пласира много тежък десен ъпъркът в брадата на претендента, който падна по гръб. Уайт успя да се изправи на 8, но веднага залитна към въжетата, което накара рефера да спре срещата.

За Фюри това е 32-ра победа на професионалния ринг в 33 мача. От тези победи 23 са с нокаут, като Фюри има и едн равенство в кариерата си.

"Посвещавам тази победа на Исус Христос. Много съм ентусиазиран от тази подкрепа. Не мога да повярвам, че 94 хиляди души дойдоха, за да ме видят и подкрепят. Благодаря на всички хора, които си купиха билет. Вярвам, че Дилиън Уайт един ден ще стане световен шампион, но днес той трябваше да се бие с най-добрия боксьор в тежка категория", заяви веднага след срещата Фюри.

Преди двубоя 33-годишният Фюри каза, че това ще бъде последният мач в кариерата му, но по всяка вероятност той ще промени това свое решение. След срещата Фюри не даде категоричен отговор на този въпрос, но посочи, че е дал обещание на съпругата си Парис, че ще спре с бокса след тази битка на "Уембли".

За 34-годишния Дилиън Уайт това беше трета загуба на професионалния ринг в 31 мача. Той има 28 победи, от които 19 са с нокаут.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X