Стойка Кръстева донесе втори медал на България от Токио

OFFNews 01 август 2021 в 11:37 4698 0

Снимка БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Блестяща Стойка Кръстева се класира за 1/2-финалите на боксовия турнир от Олимпийските игри в Токио. Двукратната ни европейска шампионка и носител на два сребърни медала от световни първенства изигра трети много силен мач при 51-килограмовите в японската столица.

Родната звезда наложи волята си над Юан Чан (Китай), като след солидно представяне се поздрави с успех с 4:1 съдийски гласа (28:29, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27).

Двубоят стартира добре за Стойка, която бързо разчете правилната дистанция и с красиви комбинации взе превес. Китайката от своя страна търсеше предимно мръсни прийоми, но Кръстева успя да ги неутрализира, запази хладнокръвие и взе аванс от 4:1. Втората част премина още по-уверено за нашата националка, която освен комбинации от десен и ляв прав, вкара успешно и точни ъперкъти в тялото на китайката, за да може още по-убедително да вземе превес в съдийските карти.

При това положение българката трябваше да защити позицията си в третия рунд, като тя направи именно това, с умели контри засичаше Чан и по категоричен начин сломи съпротивата й.

Така Стойка донесе на България минимум бронзово отличие от Олимпийските игри. С достигането до полуфиналите на Игрите в Токио Кръстева постигна най-големия и значим успех в кариерата си.

От участие на финалите в японската столица я дели местната звезда Цукими Накими, която отстрани колумбийката Ингрит Виктория. Двубоят им ще бъде на 4 август от 8:15 часа сутринта,българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови