Руснак предложи помощ за организирането на реванша Усик - Джошуа в Киев

OFFNews 15 декември 2021 в 18:06 2003 0

Снимка Getty Images

Руският бизнесмен Максим Мернес предложи помощта си за организирането на реванша между Александър Усик и Антъни Джошуа за четири от поясите в свръхтежката категория на професионалния бокс да се проведе в столицата на Украйна Киев.

Двубоят трябва да се изиграе през първата половина на следващата година, като в момента текат преговори между представителите на Усик и Джошуа за мястото и времето на провеждане. Вариантите, които циркулират, са Лондон, Киев и страна от Средния Изток.

“Знам, че Киев не е фаворит заради невисоката платежоспособност на украинските фенове. Няма начин цените да са като в Лондон и организаторите ще претърпят загуба. Искам да разговарям с промоутъра на Усик Александър Красюк, за да чуя за каква цифра става въпрос. Ако не ме затрудни, готов съм да поема разликата и да компенсирам организаторите.

Ще купя и част от билетите на своя сметка, за да ги раздам на войни и ветерани от АТО (б.р. така наричат антитерористичната операция в източна Украйна). Гледам на това на като на инвестиция в страна, от която планирам да искам политическо убежище”, коментира Мернес, който е едва 26-годишен. В момента живее в Тайланд, а проблемите му с властите в Кремъл са започнали след негов коментар срещу анексията на Крим от Русия.

Предложението му изненада всички, включително промоутъра Красюк.

“Кой въобще е той? Имате ли му номера? Не знам какво да отговоря преди да се запознаем. Би било страхотно мачът да е в Киев. Не просто го искаме, а мечтаем за това заедно с Усик и братята Кличко. Това шоу ще е на ниво финал в Шампионската лига. Работим по въпроса”, коментира изненаданият Красюк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови