Мими Христова не успя да се пребори за бронз

OFFNews 14 септември 2022 в 22:08 1727 0

Борба

Снимка БФ Борба, Start-Photo.bg

Мими Христова

Българската националка Мими Христова остана на пето място в категория до 65 кг на световното първенство по борба в Белград, след като отстъпи на Малъри Велти (САЩ) в битката за бронзов медал.

Велти спечели четири точки в първата четвъртина и Христова отговори с две през втората, но шампионката от Панамериканските игри през 2020 добави още седем в актива си до края на схватката. Американката спечели с краен резултат 11:2.

"Да, разочарована съм, защото за цялото първенство нито един представител на Япония не беше наказан и аз смятам, че вчера бях ощетена - каза тя пред БНТ, която загуби от бъдещата шампионка Мива Морикава в полуфиналите. - Това поражение от вчера натежа. Не е нормално някой, който изобщо не се е бил в борбата, да се качи на тепиха и да отсътжда кой да продължи и кой не."

България остава с два медала от световните финали, спечелени от борците класически стил. Утре стартира свободната борба с участието на българските национали Рамазан Рамазанов (70 кг), Али Умарпашаев (79 кг), Ахмед Магамаев (86 кг).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови