Ломаченко прекърши устрема на Ортис в Ню Йорк

OFFNews 30 октомври 2022 в 09:40 2245 0

Бокс

Снимка Getty Images

Василий Ломаченко

Бившият световен шампион в три теглови категории Василий Ломаченко от Украйна постигна поредна победа на професионалния ринг.

Рано сутринта българско време на 30 октомври той се справи, макар и трудно, с американеца Джемейн Ортис в малката зала на "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, след като победи с единодушно съдийско решение. Боят продължи цели 12 рунда и успехът не дойде никак лесно за 34-годишния Ломаченко.

26-годишният Ортис превъзхождаше чисто физически Ломаченко, нанасяше мощни и точти удари и често принуждаваше украинеца да се брани и да влиза в клинч, за да си почине. Обратът настъпи в осмия рунд, когато опитът и класата на Ломаченко започнаха да си казват думата.

Ортис, за когото това беше първи 12-рундов мач, получи хематом на окото, а силите започнаха да го напускат. Така реферите фиксираха единодушно победа за Лома, като в съдийските карти бяха записани следните резултати - 115:113, 116:112, 117:111.

За украинеца победата беше 17-а на професионалния ринг, докато за Ортис това беше първа загуба. В следващия си двубой Василий най-вероятно ще се изправи срещу абсолютния шампион в леката категория Девин Хейни, който изгледа мача му срещу Ортис на живо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!