Легендата Георги Костадинов: Ако остане хладнокръвна, Стойка ще спечели титлата

OFFNews 06 август 2021 в 13:24 7655 0

Снимка БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Първият български олимпийски шампион в бокса – Георги Костадинов, пожела на Стойка Кръстева да стане първата ни дама със златен медал от най-големия спортен форум на планетата. Родната националка ще се изправи в събота от 8:15 часа сутринта във финален сблъсък за титлата в категория до 51 килограма срещу Бусе Чакъроглу (Турция).

Легендата Костадинов посъветва двукратната европейска шампионка, която е част от боксовия клуб на "Локомотив" София, да подходи предпазливо в предстоящата среща. Той самият спечели златото именно в категория до 51 килограма на Игрите в Мюнхен през 1972 година.

„Дотук Стойка се представя много добре. Поздравявам я за достигнатия финал. Сега е важно да остане хладнокръвна и да не допусне да прегори. Това е едно от основните неща. Първият рунд може да се окаже решаващ. Там не трябва да се хвърля и да гони бърз резултат, защото съперничката й е много бърза. Гледах мачовете и на двете. Определено е преодолима туркинята, но трябва тактиката да е много правилно подбрана. Смятам, че стратегията трябва да е различна, спрямо предишните мачове, защото Бусе има съвсем друг стил. Работата на треньора ще бъде от ключово значение”, сподели пред БФ Бокс Георги Костадинов.

Легендата е уверен, че в неделя, след закриването на Олимпийските игри, Кръстева ще се завърне в България като шампион. „Аз проправих пътя на златните медали при мъжете. Тя ще го направи при жените. Вярвам, че ще се случи. Все пак сме и в една категория. Няма нищо случайно. За да го направи обаче, трябва да е спокойна. Не до такава степен, че да се успи, един вид казано, на ринга. Трябва да й трепва сърцето, но ключът е в хладнокръвието – хладна глава и бързи крака”, каза още Костадинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови