Европейският вицешампион Даниел Александров: Апетитът идва с яденето

OFFNews 13 февруари 2020 в 14:14 1712 0

Сребърният ни медалист от европейското първенство по борба в категория до 82 кг Даниел Александров изрази разочарованието си, че е останал в подножието на върха на шампионата в италианската столица. Късно снощи той отстъпи с 1:2 точки пред азера Рафиг Хусеинов във финалната схватка и не успя да се окичи със златото. 

Това обаче го амбицира силно да се представи още по-добре на олимпийските игри в Токио, но първо трябва да преодолее квалификациите за участие.

Дупничанинът се завърна днес в София и разкри, че няма търпение да види новородената си дъщеричка, което ще му подейства като терапия за загубата във финала.

"Нямам търпение да се прибера и да прегърна дъщеричката ми. В момента само тя може да ме успокои. Всичко, което правех на тепиха, го правех за нея. Борих се с желание и сърце. Всичко е заради нея.

И съм радостен, но и разочарован. Със смесени чувства съм. Разочарован съм. Почти месец бях извън строя заради тежка травма. Явно и това ми изигра лоша шега на финала. Но го забравям и почвам да преследвам квота за олимпиадата в Токио.

Дано постигна това още на първата квалификация в Унгария и да си я взема.

Кръв, пот и лишения. Това е борбата. Далеч си от семейството, приятелите и близките ти. Трябва да спазваш килограми, режими. Тежи и боли, но като мине време го оценяваш. Мечтал съм си само да отида на финал, но вече целите ми са други.

Апетитът идва с яденото и целта ми е да стана европейски шампион. Дано този горе да има други планове за мен и да направя това на Олимпийските игри", пожела си Александров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови