Багата дебютира със загуба в UFC

OFFNews 15 юли 2018 в 09:06 5129 0

Българската звезда в смесените бойни изкуства Благой Иванов-Багата записа загуба в дебюта си в най-престижната верига в ММА UFC. Той се изправи в октагона срещу големия фаворит и бивш шампион в тежка категория Жуниор дос Сантос, но отстъпи след единодушно съдийско решенеие на галавечер в Бойзи, Айдахо.

Въпреки заканите за търсене на нокаут и от двамата бойци преди срещата, тя се проведе в пълните пет рунда. За българина това е едва втора загуба срещу 16 успеха, докато бразилецът записа 19-а победа в кариерата.

Първият рунд беше сравнително спокоен. Размяната на удари не беше толкова честа, макар че имаше и някои зрелищни попадения. В края Багата нанесе мощно дясно кроше и отвори аркада на съперника си, което го разяри. През втория рунд по-добрите удари бяха от Дос Сантос, а при една комбинация нанесе и тежки поражения върху българина.

Постепенно обаче умората започна да си личи при Багата, който инкасира и няколко тежки удара. В края на мача той получи медицинско прекъсване заради удар в окото. Българинът се вдигна на финален щурм, но времето, а и силите, не му стигнаха, за да нокаутира съперника.

Все пак Багата остави добри впечатления с дебюта си и получи заслужени похвали от бразилеца след края на мача, който го отличи като корав боец с място при най-добрите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови