Анди Руис осуетил мач на Кобрата с Джошуа

OFFNews Последна промяна на 21 август 2019 в 12:31 1122 0

Българската звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев е имал преговори за мач с Антъни Джошуа за ноември тази година, който да се състои на "Уембли". Но всичко е пропаднало след изненадващото нокаутиране на британеца от Анди Руис през юни.

За разговорите с промоутъра на доскорошния хегемон в тежка категория Еди Хърн призна импресариото на Кобрата Ивайло Гоцев. Според него, Хърн прави нередни неща около осъществяването на мачовете на клиента си и всъщност правилното нещо в момента е да има мач на Пулев за световната титла, а не реванш между Джошуа и Руис.

Такъв двубой между двамата трябва да се състои на 7 декември в Саудитска Арабия, но засега все още няма официално потвърждение от страна на мексиканеца. И според Гоцев IBF, за чиято титла българинът има правото да се бие, не трябва да допуска подобен прецедент, тъй като той е задължителен претендент вече от години.

"Еди Хърн се разпорежда със световната титла на IBF сякаш тя е негово лично притежание. Простичкият факт е, че Пулев спечели елиминационния мач за статута на задължителен претендент още преди три години и той е следващият в листата за защита на колана."

"Така IBF създава прецедент, като не следва писаните си правила. Евентуалният реванш между Руис и Джошуа не влияе по никакъв начин на задължението за защита на титлата във федерацията на първия по ранкинг претендент за нея."

"Задължителните защити на световната титла имат по-голяма тежест от правата на промоутъра върху имиджа на боксьора. Просто IBF не бива да пренебрегва собствените си правила върху задължителните защити, свързани с предишни мачове."

"Вече два месеца минаха, откакто дълго надуваният балон "Джошуа" се спука, а все още няма официално потвърждение от лагера на Анди Руис за реванш. Само чуваме обичайното словоблудство от Еди Хърн. Ние с него преговаряхме за дата през ноември за бой между Пупев и Джошуа на "Уембли". Но Анди Руис срина тези планове."

"Анди е новото лице на тежката категория в световния професионален бокс и ние уважаваме неговите качества на боец. Точно затова смятам, че бой между него и Кубрат Пулев би бил едно незабравимо изживяване за феновете", заяви Гоцев пред "Дейли Експрес".