Токът няма да поскъпва до изборите

25 септември 2012 в 08:46 1261 0

Ангел Семерджиев, председател на ДКЕВР. Снимка: БГНЕС
Ангел Семерджиев, председател на ДКЕВР. Снимка: БГНЕС

Цената на тока няма да поскъпва до юли 2013 година. Това обяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев пред bTV.

„Няма по-устойчиви цени от цените на електроенергията в България“, допълни Семерджиев и отрече задържането на цената да е свързано с парламентарните избори, които също ще бъдат проведени през юли 2013.

Семерджиев отрече обвиненията на производителите на зелена енергия. Техните разходи нямало да се увеличат до 40% заради въведената "такса достъп" до преносните и разпределителни ел. мрежи в страната. Тя бе въведена от ДКЕВР на 14 септември. 

Според собствениците на алтернативни енергийни източници решението е незаконно и цели да съсипе производството на зелена енегия в България. По изчисления на собствениците на ветрогенератори те ще трябва да се разделят с около 10% от доходите си. Загубите при инвеститорите на фотоволтаичните проекти ще са значително по-големи и ще варират между 20% и 39%.

Днес ДКЕВР ще обсъди на открито заседание цената на природния газ и предложението на „Булгаргаз“ цената на газа за крайните снабдители и потребители да поевтинее с 0.67% от началото на октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!