Костов: Токът поскъпва, защото Борисов е страхлив

Елица Мартинова 09 юли 2012 в 14:38 1262 0

„Отговорността за поскъпването на тока е изцяло на премиера Борисов. Истинските причини са нерешителността и страха му, неговата некомпетентност, вследствие на което се стигна до удовлетворяване интересите на монополистите в сектора“, заяви по време на пресконференция в понеделник председателят на ДСБ Иван Костов.

Според тъмносиния лидер кабинетът на Борисов прикрива грешките на предните две правителства и собствената си неадекватна политика в сектора.

„Три години Борисов и кабинетът му се опитват да прикрият разхищенията на кабинета на царя и Станишев. Те не ги спряха навреме, спирайки проекта АЕЦ „Белене“. Сега тази сметка от 2 млрд. лв. пада върху плещите на хората. Това е причината за поскъпването на тока“, бяха думите на Костов.

Председателят на ДСБ обвини Комисията за енергийно и водно регулиране, че обслужва интересите на правителството, а не на държавата.

Лидерът на ДСБ-София Иван Иванов подчерта, че е крайно време председателят и членовете на ДКЕВР да се избират по демократични процедури.

Като възможна реформа в енергийния сектор Костов предложи да се закрие Българският енергиен холдинг. Според него това би създало конкурентна пазарна среда и стимул за понижаване на цените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови