Станишев подава, Местан центрира...Борисов с глава и ГОООЛ

Николаос Цитиридис 09 май 2013 в 23:22 3358 0

Какво смятат букмейкърите за изборите на 12 май.
Какво смятат букмейкърите за изборите на 12 май.

Какви ли не социологически прогнози се извъртяха, но има едни, които не са социологически, но са правени по-съвестно, бъркат директно в джоба на авторите им.

Някои от сайтовете за залагания също решиха да изкарат пари от изборите и пуснаха залагания за тях.

Името на конкретния сайт няма да кажем, защото не ни е рекламодател, но ето коефициентите му към днешна дата.

Кратко пояснение за неизкушените от хазарта: Колкото по-малък е коефициентът, толкова по-вероятно е да се случи нещо.

Най-висок шанс за победа в изборите букмейкърите дават на ГЕРБ. Ако заложиш на Борисов левче ще спечелиш 40 стотинки. Стига той да спечели изборите разбира се. Най на далавера е да заложиш на Светльо Витков. Тогава срещу 1 лев ще вземеш, ако се сбъдне дребната подробност "Глас народен" да е първи. Видният партиен деятел, автор на OFFNews и басист на "Хиподил" Венци Мицов тържествено обеща във Фейсбук, че ако това стане "Хиподил" ще се разрасне до филхармония, а той лично ще аранжира "Чифт очи" за рок група и оркестър.  

Победител в Избори 2013
ГЕРБ 1.40
БСП 1.55
ДПС 25.00
Движение БГ 50.00
Атака 20.00
РЗС 150.00
ДСБ 100.00
Глас Народен 200.00

Най-вероятно разликата между първите и вторите на изборите ще бъде около 5-7 процента, като за това коефициентът е 3.00

Процентите, с които победителят ще се похвали на 12 май ще са най-сигурно между 30 и 34.99 според букмейкърите с коефициент 1.80 Ако не смятате така, може да заложите на друг процент, който също изглежда достоверен поне според последните проучвания, а именно между 25-29.99%, като коефициента за това е 2.00

Ето какво смятат букмейкърите за класирането на първите три партии по резултати:

1.ГЕРБ, 2.БСП, 3.ДПС 1.90
1.БСП, 2.ГЕРБ, 3.ДПС 2.10

1.ГЕРБ, 2.БСП, 3.Движение БГ 3.00

Друго подреждане 3.50
1.БСП, 2.ГЕРБ, 3.Движение БГ 4.00
                

За разбирачи има и по-екзотични залози. Например коя ще е най-прецаканата партия, която ще остане най-близко до бариерата от 4%, но няма да я прескочи. Фаворити са Една от интересните статистики за залагания е коя политическа формация ще има най-много гласове, но ще остане под прага на 4-те процента. Най-нисък коефициент и съответно най-голям шанс за това са ЕНП, СДС и „Зелените“ с по 3.00 коефициент. След тях с малко по-висок коефициент са РЗС с 5.00 НФСБ с 6.00, а ВМРО и ДГИ са с по 7.00 коефициент.

Друг залог за безкъсметници - коя партия ще е най-близко до единия процент, но няма да го мине и няма да гепне субсидията. Фаворит за тази класация е Коалиция "Българска пролет".

Лично на нас любимият ни залог е коя партия ще остане с най-малко гласове. Нали знаете вица за оня шеф на партия дето получил 3 гласа на изборите и жена му така разбрала, че си има любовница. Фаворит тук е Обединена социалдемокрация. Коефициентът им е 1.95, което си е доста сигурен залог. Следват ги ПП "Средна европейска класа" с коефициент 2.25 и Партията на българските жени с 2.75. Последните, ако не помните (а и не е нужно) бяха управляваща партия.

Според букмейкърите най вероятно е ГЕРБ да имат между 70 и 79 депутати в Народното събрание, а БСП да има между 65 и 74 депутатски места.

----------------------------

От няколко дни и ние си мислехме да пуснем в нашата Фейсбук страница анкета за точния резултат на изборите. Не го правехме, защото не ни е ясно как ще определим победителя, а не ни се кани Мишо Константинов за консултант.

Днес обаче толкова много читатели ни подканиха да пуснем такава анкета, че решихме, че никой няма да ни се разсърди, ако се объркаме. Така че - ЧАКАМЕ ВАШИТЕ ПРОГНОЗИ под поста с тази статия във Фейсбук. Във Фейсбук, а не тук, за да знаем на кого да дадем наградата.

Напишете ни точните проценти, които ще вземат първите 5-6-7 партии на изборите на 12 май. Петимата, които са най-близо до истината, ще получат фанелки на OFFNews. А победителят ще поканим за наш политически консултант или официален гадател в зависимост от предпочитанията.

А как ще определим победителите? Вече казахме, че на око и с ваша помощ.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови