Социолози: Българинът люби Бойко с 1/3 от душата си и го мрази с 1/2

16 декември 2012 в 16:26 2810 5

Андрей Райчев. Снимка: БГНЕС
Андрей Райчев. Снимка: БГНЕС

С половин душа българинът не понасял премиера Бойко Борисов, а с една трета го обичал. Такова изчисление обяви днес социологът Андрей Райчев на дискусия с политолози и социолози и сътрудници на института по социология „Иван Хаджийски" за изтичащата 2012-та година. С душевните дялове Райчев илюстрира обявените от него по-рано през седмицата данни за подкрепата, с която според него Борисов се ползва сред населението.

„Ако ГЕРБ не се срине рязко, нас ни очаква изключително сложен, неопределен парламент, който не може да излъчи правителство“, прогнозира социологът.

Според Райчев амплоато на строител, което премиерът си е избрал - „с ножиците, лентите, магистралите, залите“, може да се окаже неудачно за него. „Той не беше избран като Бойко Борисов строителя, а като Бойко Борисов отмъстителя. Той беше избран като реакция на българите срещу прехода - да ликвидира резултатите му и да даде на хората други. Той подмени ролята си на втората година, защото видя, че не може да се справи, защото несправедливостта в България идва от приватизацията. Наказанието е невъзможно, парите ще останат в тези, в които са ги взели“, каза Райчев.

Според колегата му Кънчо Стойчев икономическата среда в България се влошава в последната година. Той посочи, че безработицата е 13 %, има осезаем спад на потреблението и ръст на спестяванията. „Когато потреблението пада, а спестяванията нарастват, това е сигурен индикатор за криза. Има само един „икономист" в света, който твърди обратното, той има черен колан по не знам си какво", добави Стойчев, припомняйки шегата на американския президент с черния колан на Борисов при неговото посещение в САЩ миналата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!