Социолози: Българинът люби Бойко с 1/3 от душата си и го мрази с 1/2

Последна промяна на 16 декември 2012 в 16:26 2260 5

Андрей Райчев. Снимка: БГНЕС
Андрей Райчев. Снимка: БГНЕС

С половин душа българинът не понасял премиера Бойко Борисов, а с една трета го обичал. Такова изчисление обяви днес социологът Андрей Райчев на дискусия с политолози и социолози и сътрудници на института по социология „Иван Хаджийски" за изтичащата 2012-та година. С душевните дялове Райчев илюстрира обявените от него по-рано през седмицата данни за подкрепата, с която според него Борисов се ползва сред населението.

„Ако ГЕРБ не се срине рязко, нас ни очаква изключително сложен, неопределен парламент, който не може да излъчи правителство“, прогнозира социологът.

Според Райчев амплоато на строител, което премиерът си е избрал - „с ножиците, лентите, магистралите, залите“, може да се окаже неудачно за него. „Той не беше избран като Бойко Борисов строителя, а като Бойко Борисов отмъстителя. Той беше избран като реакция на българите срещу прехода - да ликвидира резултатите му и да даде на хората други. Той подмени ролята си на втората година, защото видя, че не може да се справи, защото несправедливостта в България идва от приватизацията. Наказанието е невъзможно, парите ще останат в тези, в които са ги взели“, каза Райчев.

Според колегата му Кънчо Стойчев икономическата среда в България се влошава в последната година. Той посочи, че безработицата е 13 %, има осезаем спад на потреблението и ръст на спестяванията. „Когато потреблението пада, а спестяванията нарастват, това е сигурен индикатор за криза. Има само един „икономист" в света, който твърди обратното, той има черен колан по не знам си какво", добави Стойчев, припомняйки шегата на американския президент с черния колан на Борисов при неговото посещение в САЩ миналата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2012 в 23:02

Райчев го знаем.

Колкото до това "Ако ГЕРБ не се срине рязко" - няма проблеми. Борисов, Цветанов и Дянков ден и нощ работят за изборната победа на БСП.

16.12 2012 в 20:22

Тоя Райчев е доста неприятна мърша....Ако да е прав !....

16.12 2012 в 17:47

Писна ми от пропаганди, тоя палячо втори път го публикувате тази седмица. Не искам червени, сини, зелени и всякакви да ми обясняват какво да мисля. Спирам да Ви чета, оффнюз. Жалко, имах добро мнение за Вас.

16.12 2012 в 17:38

По принцип не вярвам на социолозите,а на журналист въобще не!Спомнете си каква еуфория сред тях беше при избирането на един не добре психически за главен прокурор - то не бяха цигуларските му умения,та боксьорски му успехи и на края,един психопат начело на най важната институция в правораздаването в продължение на СЕДЕМ години.Явно не си направихме изводите и на най отговорното място сложихме бивша мутра от СИК вече със цялата му шайка с единственото умение да доокраде това което е останало.Честно казано,преживяхме разграбването и при Костов,и при Кобурга,и при Тройната коалиция,но такова явно и безогледно грабене НИКОГА не е било.Всички виждаме,че държавата се срина и пак продължаваме да се надяваме на нов месия.Колкото и да е жалко ,считам,че Славейков е прав - не сме народ,а мърша!

16.12 2012 в 17:02

"Той подмени ролята си на втората година, защото видя, че не може да се справи, защото несправедливостта в България идва от приватизацията. Наказанието е невъзможно, парите ще останат в тези, в които са ги взели."

Много обичам, когато честни собственици на голф-комплекси правят такива искрени, чистосърдечни изявления! Бойко беше "избран", за да не се справи, и той отлично го знае. От самото начало.

Нито Райчев, нито Стойчев, нито кой да е от добре платените "социалози" имат моралното право да взимат думата!
С което изобщо не защитавам Бойко, който просто омръзна на всички до смърт. Единствен той не го е разбрал.
Когато народът се бори между раздвоението линч на комунистите от Тройната и незабавно махане на сегашните цинични клоуни от властта, такава социална шизофрения често избива в агресивност и отчаяна, фатална решителност. Все повече чета за сериозни, психически стабилни хора, които бленуват за автомати и саморазправа. Може би Райчев ще направи едно проучване колко е лесно някой обикновен психопат да си купи такива в нашата таритория, както и вероятността Борисов да не дочака бронирания си мерцедес за един милион ;-) Макар че той, горкия, напразно се плаши. Никой не стреля по чучела.