Сакскобургготски: Атаката засенчи достойното оттегляне на Доган

Последна промяна на 20 януари 2013 в 16:56 2021 5

Симеон Сакскобургготски. Снимка: БГНЕС

Покушението срещу г-н Ахмед Доган е възмутителен акт, който трябва да бъде недвусмислено осъден от цялото ни общество. Всякакви опити от отделни среди да бъде омаловажавам, с етикет за инсценировка, или превръщайки извършителя му в герой, са цинични и вредят на демокрацията у нас.

Това казва бившият премиер Симеон Сакскобургготски в своята позиция за нападението над лидера на ДПС, която бе публикувана в личната страница на царската фамилия.

 "Преди всичко трябва да сме благодарни, че нямаше фатален край, въпреки че картината, която наблюдавахме беше покъртителна и за жалост точно тя „обиколи” света.

 Анализирайки случилото се, трябва да си дадем сметка, че подобни опити за покушения, не са изключени дори в страни с дългогодишни демократични традиции като САЩ, Швейцария, Великобритания. Примерите за съжаление съвсем не са малко и са част от проявите на колективна лудост и агресия, които изглежда са заразителни. В глобалния свят, в който живеем, и от който сме част и ние, не можем да очакваме да бъдем защитени от подобни прояви. Още повече, когато става въпрос за високопоставени обществени личност като г-н Доган", казва Сакскобургготски.

 Според царя нападението над Ахмед Доган е "възможният ефект от дългогодишната сатанизация и превръщането във враг на политическия опонент." 

"За жалост, случилото се засенчи един много по-значителен и достоен политически акт – оттеглянето от председателския пост на един от лидерите на прехода и емблематична личност за неговото мирно осъществяване. Ахмед Доган е от българските политици, които най-много са допринесли за етническото разбирателство у нас и независимо от различните мнения и настроения днес, това е факт в най-модерната история на България", казва още Симеон Втори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.01 2013 в 12:34

Ало, писачите във форума, направете си труда да прочетете речта на Доган и тогава коментирайте! Предполагам, ще Ви се наложи да ползвате Речник на чуждите думи в българския език ... Това е неговата докторска политическа дисертация. И въпреки, че в нея има доста спорни моменти, си струва да бъде прочетена внимателно!

21.01 2013 в 09:39

"Сакскобургготски: Атаката засенчи достойното оттегляне на Доган" - засенчи или освети, насочвайки прожекторите и камерите към тоя мазен г*з?

21.01 2013 в 09:27

Точно това според мен беше и целта на този акт очевидно организиран, макар и неясно от кого. Най- вероятно от лични кръгове в самото ДПС. Инсцениране на публично физическо убийство на политическа фигура претендираща за значителен принос в политиката и историята на страната с цел на ритуален акт показващ ясно на всички, че всъщност става дума за оттеглянето на вече отдавна починал политически труп. И актът постигна целите си. Които трябваше разбраха посланието. Дали са съгласни с това послание или не си е техен личен проблем. Аз също мисля, че става въпрос за политичерски труп, на фигура създадена наистина с цел предотвратяване на възможен етнически конфликт в начлото на прехода, която обаче макар и все пак допринасяйки до известна степен за тази цел не съумя честно и почтено да се оттегли в подходящ момент, а изкористи мисията си в името на лични облаги и такива на глутницата кариеристи, с която беше заобиколена - елитът на ДПС. Може и тия, последните да са причината, но всеки с кръста си! Така или иначе политически труп не заслужава достойно оттегляне от политиката.

20.01 2013 в 18:52

Смешковци!

Дали има кой да ви се връзва все още?
Особено на тази слаба театрална постановка с уж атентата срещу Доган?

20.01 2013 в 18:50

"... Демокрацията У НАС"???... Че той "у нас" ли е този тип? Аз мислех, че е "по света"?...

Ахмед Доган е известен сред българските граждани ( което значи и българските граждани, които твърдят, че са турци...щото, ако бяха турци щяха да са в Турция, с турски паспорти, а те милите, и да не им харесва, са толкова българи, колкото и всички останали)... като един от най-големите крадци от Новата Българска история!!! Let alone, турчин ли е или политик - КРАДЕЦ!

... Което може да не оправдава да го стресират, човечеца, с пистолет в слепоочието, но... Не мисля, че масово народа му съчувства, напротив.

А Симеончо е лигав охльов!... Явно ни взема за калинки ;)