Прокуратурата поиска 20 години затвор за Жоро Инкасото

Юлиан Христов 31 юли 2013 в 12:45 1238 0

Георги Енев. Снимка БГНЕС
Георги Енев. Снимка БГНЕС

Прокуратурата поиска най-тежкото наказание за охранителя Георги Енев, който открадна близо 1,5 млн. лева от инкасо автомобил в Пловдив.

По-рано днес беше даден старт на делото срещу Енев, станал популярен като Жоро Инкасото. Неочаквано той се призна за виновен, но отказа да посочи къде са откраднатите пари. По този начин присъдата му ще трябва да бъде намалена с една трета. 

Наблюдаващият прокурор Дилян Пинчев поиска 20 години затвор с мотивите, че Енев е извършил престъплението с желанието си да се облагодетелства по незаконен начин и да отмъсти на фирмата за която работил, тъй като имал наложена глоба. Енев искал също така и да накаже банковите институции. Единственото смекчаващо вината обстоятелство е, че Енев има чисто съдебно минало.

По делото са разпитани 39 свидетели и са извършено шест експертизи, в които и две ДНК-експертизи, които категорично доказват, че Енев е извършител на престъплението. Никъде в обвинителния акт не се сочи какво се е случило след като Енев е изоставил личния си автомобил, с който е пренесъл парите до хижа над село Храбрино, както и каква е съдбата на откраднатите пари.

Очаква се съдът да се произнесе с присъда по-късно днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews