Започва делото срещу охранителя, обрал инкасо автомобил

OFFNews 31 юли 2013 в 08:00 1026 0

33-годишният Георги Енев.
33-годишният Георги Енев.

В пловдивския окръжен съд започва делото срещу Георги Енев, станал по-известен като охранителят, отмъкнал близо 1,5 млн. лв. от инкасо автомобил в Пловдив. Парите, чиято съдба и до момента не е известна, са собственост на три банки и на охранителното дружество, в което Енев е работил.

Обвинението срещу него е за длъжностно присвояване в особено големи размери. Ако вината му бъде доказана, той може да получи присъда от 10 до 20 години затвор. Това, че се е предал, би могло да бъде облекчаващо обстоятелство, но от друга страна укриването на парите би могло да се счита за отежняващо вината обстоятелство.

Прокуратурата обвинява Енев за това, че като охранител и ръководител екип при “G4S Securе Solution” е присвоил пари на обща стойност 1 471 058, 52 лв., които са му били връчени в качеството на длъжностно лице да ги пази и управлява. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Освен затвор Енев на може  да бъде наложена и конфискация на част или цялото имущество на виновния и лишаване от право да се упражнява определена професия.

След кражбата на крупната сума на 22 юни 2012 година Георги Енев беше издирван 2 седмици от полицията, след което се предаде сам. До момента той се възползва от законовото право да мълчи и отказва да дава показания.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх