Отложиха делото "Наглите" за догодина

Юлиан Христов 14 ноември 2012 в 10:43 1394 0

Част от
Част от "Наглите" в съда. Снимка: БГНЕС

Делото срещу групата за отвличания "Наглите" беше отложено за 23 януари 2013 година.

Това стана днес на заседание на Софийския апелативен съд, където делото трябваше да стартира на втора инстанция. Причината за днешното отлагане беше отсъствието на повереника на пострадалите и частни обвинители в процеса Михаил Краус и Румен Гунински. Адвокат Йорданка Вандова е уведомила съда, че ще отсъства от страната до 5 декември. 

Първата възможна дата, на която съдът можеше да проведе следващото си заседание беше 19 декември. За тогава обаче някои от адвокатите в процеса обявиха, че имат ангажименти и няма да могат да присъстват. 

Днес Илиян Василев, който е адвокат на оправдания на първа инстанция Павел Петков, поиска от съда да бъде свалена забраната му да напуска страната. 

На 2 април мегапроцесът приключи на първа инстанция, като за виновни бяха признати само половината от групата за отвличания. Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев и Даниел Димитров получиха 18 години, а Любомир Димитров бе осъден на 15 години затвор. Общата сума на присъденото наказание е 444 години: съответно за Ивайло Евтимов 130 години затвор, за Прокопи Прокопиев – 125 години, за Даниел Димитров – 110 години и 76 години затвор за Любомир Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!