Майката на сгазената във Варна Лора стана депутат

Елица Мартинова 31 юли 2013 в 09:24 5232 2

Нели Петрова, Снимка: БГНЕС
Нели Петрова, Снимка: БГНЕС

Нели Рускова Петрова, майка на сгазената по пешеходна пътека във Варна Лора, се закле като депутат в парламентарната група на ГЕРБ.

Петрова влезе на мястото на д-р Лидия Маринова, която влезе в 42-рото НС, но така и не положи клетва.

20-годишната Лора бе прегазена през лятото на 2011 г. на бул. “Осми Приморски полк”. На 31 август близките и приятелите на Лора направиха жива верига на булеварда, на който беше блъсната, и поднесоха цветя в памет на момичето. Идеята на инициативата беше да се призове за повече внимание на пътя, за контрол от страна на властите, както и за това общината да вземе мерки за затварянето на булеварда за пешеходци или пък да се въведат други ограничения на движението, за да не се допускат повече трагедии.

През месец юли 2011 г. в цялата страна се проведе доброволна и благотворителна инициативата “Пътека от рози срещу войната по пътищата”.

Ден преди да се закълне в пленарна зала, Петрова обяви, че основен приоритет в работата й като депутат ще борбата срещу жертвите на пътя.

Освен Нели Петрова, на мястото на освободената Искра Фидосова като депутат от ГЕРБ днес се закле и Петър Якимов. Алекси Алексиев пък влезе в групата на "Коалиция за България" на мястото на Георги Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша