МОСАД пази израелските туристи у нас

09 септември 2012 в 14:06 1883 1

Летище София
Летище София

Агенти на израелската служба за външно разузнаване – МОСАД вече  ще се грижат за безопасността на израелските туристи в България, съобщи БНР, позовавайки се на израелски медии. Агентите ще следят за сигурността на големите групи израелски граждани, които се очаква да почиват в страната ни по време на предстоящите еврейски празници.

Под специално наблюдение ще бъдат еврейските обекти в България, любимите места за отдих на израелските туристи, както и летищата, на които кацат самолети от Израел. Очаква се, че агентите на МОСАД да работят в тясно сътрудничество с българските си колеги от специалните разузнавателни служби.

Преди седмица израелската служба за борба с тероризма отправи писма до службите в Тайланд, Кипър и България с молба за съдействие при охраната на туристите. Въпреки, че за сега няма постъпили предупреждения за терористични атаки в тези страни, от щаба на МОСАД настояват, че след атентата в Бургас, който също е бил абсолютно неочакван, трябва за сигурността на туристите да се вземат специални мерки.

По данни на израелските разузнавателни служби, за атентата в Бургас е мобилизирана цялата мрежа агенти на терористичната групировка „Хизбула”, съществуваща на българска територия.

От щаба на МОСАД се въздържаха да отправят предупреждение към израелските граждани, да ограничат пътуванията си до България, считайки, че в настоящия момент да се осигури безопасност на туристите там, е напълно постижимо.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews