Quantcast

Местан отписа протеста като морален императив

Последна промяна на 05 септември 2013 в 11:40 1686 3

Лютви Местан и Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан и Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС

Днес протестите, които ГЕРБ се опитват да яхнат, са точно срещу задкулисието, а няма по-класически пример за задкулисието от тефтерчето на Златанов. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан днес при обсъждането на дoклада за дейността на комисията по конфликт на интереси (КПУКИ) през 2012 г., направен по повод разкрития от прокуратурата тефтер с политически поръчки на бившия й председател Филип Златанов.

Местан отново се упражни в красноречие, прехвърляйки се от темата на доклада към протестите. Позовавайки се на вчерашния опит на ГЕРБ да поведат протеста с автобуси свои поддръжници (акцията нямаше нищо общо със снощния многохиляден протест в София, където посланията бяха както срещу управляващите, така и срещу ГЕРБ), Местан се опита да внуши, че шествията вече са овладени от бившите управляващи: „овладени от тях, те губят моралната си сила“. Вече все по-често ще се виждат хора с вериги (агитката на ГЕРБ, която вчера с вериги събори няколко от огражденията около парламента – бел.ред.) и протестът ще е изгубил ролята си на морален императив, каза Местан.

Изненадващо загрижен за чистотата на протестните мотиви, лидерът на ДПС повтори внушението: „Опорочаването на тези протести е най-лошото, което можеше да се случи като старт на есенната сесия (на парламента - бел.ред)“

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.09 2013 в 16:39

Остави го бе, харесва му да си се слуша.

Като се гътне един ден Доган, всички надежди на тая "партия" ще легнат върху тоя пуяк, което всъщност е една нелоша перспектива за българската политика като цяло.

05.09 2013 в 14:23

Ами разкарайте се ... ако доган толкова му се иска да контролира България, да спечели избори и да го направи мин. Предс./ лютфиТо/.... , а не да ги държи за топките и да не гъкнат ..../
О С Т А В К А! ! !

05.09 2013 в 11:47

Местаня е уникален в своята словесна диария. Такива ли говори на берачите на тютют, които после забива в трета глуха :)