Лиляна Павлова: Както строим, така и бутаме

15 декември 2012 в 11:03 1475 0

Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС
Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС

Както строим, така и бутаме", обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в обзорното предаване "Годината" на Дарик. 

На въпрос с коя знакова незаконна постройка е съборена тази година, министърът каза: „Тази, с която аз се гордея, не защото имам най-голямата заслуга, това беше „Златна перла", защото това показа, че сме принципни до край. Тя беше премахната и правдата и най-вече законът възтържествува"(комплексът е близо до село Царево на морето).

Друг ключов елемент в работата на регионалното министерство  ще е строителството на нова отсечка от автомагистрала „Струма".

"Вече имаме почти приключила тръжна процедура, излизаме с решенията и като минат обжалванията, започваме строителството на този важен участък от Дупница до Благоевград.

Това, което аз обещах, е, че до 2015 година, когато ни приключва програмният период, ние ще имаме магистрала „Струма" до Благоевград, което е много важно", каза министърът.

Павлова обясни, че се работи и по последния участък от шосето - от Сандански до Кулата, който е малък но сложен, като включва и изместване на жп линията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови