Кунева: Борисов е за прокурор

28 април 2013 в 15:35 3159 4

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

“Има престъпление против правосъдието”. Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира пред журналисти в Русе информацията, че Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи, които бяха разпространени преди дни до медиите.

“Става въпрос за престъпление срещу правосъдието, за което има текст в Наказателния кодекс. Трябва да стане ясно дали бившият премиер е основен автор на престъплението, това трябва да бъде разследвано, защото законът е един за всички”, коментира Кунева. Тя изтъкна, че трябва да се обърне внимание на съдържанието на разговорите, а не на технологията, по която те са направени и впоследствие разпространени. По думите на Кунева записите показват как е осъществявано “извиване на ръце на прокуратурата и как са раздавани пари по обществени поръчки”.

Лидерът на “Движение България на гражданите”, която е водач на листата на партията за 19-МИР Русе подчерта, че е много радостна, че България е член на Европейския съюз, защото това действа като “предпазна мрежа” срещу действия като тези, на които сме свидетели. Така Кунева акцентира върху думите на Бойко Борисов от записите, че проблемът се състоял в това, че “парите са европейски”.

Меглена Кунева допълни, че до настоящия скандал се е стигнало, след като не е имало никакви последици от предишните скандали с подслушани разговори – този със спряната от бившия премиер проверка срещу Мишо Бирата и изчитането от парламентарната трибуна от бившия вътрешен министър записи от СРС-та на лекарите от Горна Оряховица, които после се оказаха невинни.

Кунева призова симпатизантите, които бяха дошли на шатрата на партията в центъра на Русе, на 12 май да проявят няколко секунди смелост при гласуването, които ще доведат до нужната за страната ни нормалност. Председателят на “Движение България на гражданите” каза това, след като получи информация, че работници в русенски завод били заплашвани, че ще останат без заплати, ако не гласуват за ГЕРБ.

“ГЕРБ приключиха! Ако още не са го осъзнали, толкова по-лошо за тях. На 12 май ще изчистим България за един ден”, заяви по-късно пред симпатизанти в Бяла Меглена Кунева.

 Председателят на “Движение България на гражданите” и членове на партията от Русе и региона отбелязаха големия християнски празник Цветница, като присъстваха на празничното богослужение в катедралата “Света Троица” в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!