„Хюлет-Пакард България” отвори 1500 нови работни места

OFFNews 25 септември 2013 в 11:19 4096 4

Ръководителите на
Ръководителите на "Хюлет Пакард", отговарящи за проекта

„Хюлет-Пакард България” обяви, че в края на септември приключва успешно европроект на стойност над 320 000 лева, по който са обучени 976 служители на компанията. Покрай проекта са отворени и 1500 нови работни места за специалисти.

„При стартирането му имахме 3000 служители, в момента „Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър“ има 4500 служители. Компанията разширява своето присъствие в България”, заяви ръководителят на проекта Стефан Иванов.

„Вече със сигурност можем за де похвалим, че разполагаме с по-качествен персонал от другите европейски страни. И компанията ни е предпочитана на световно ниво. Обслужваме Европа, Близкия Изток и Африка”, добави Иванов.

Акцентът на обучението не е толкова технически, колкото мениджърски - за т.нар. „софт скилс” – меки умения, бизнес умения. 976 служители са получили шанса за бързо сертифициране – гаранция в международен аспект, че специалистите в България са на световно ниво. Полученият сертификат е валиден в над 100 страни, обясниха от компанията.

Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. „Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър” участва с 30 процента от сумата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови