Депутатите пак гласуват за предучилищната от 4-годишна възраст

Последна промяна на 18 януари 2013 в 07:45 843 2

Зам.-министърът на образованието Милена Дамянова в пленарната зала на парламента. Снимка: Сергей Антнов
Зам.-министърът на образованието Милена Дамянова в пленарната зала на парламента. Снимка: Сергей Антнов

Парламентът продължава днес, 18 януари, дебатите по второто четене на Закона за предучилищното и училищното образование.

В предишните два пленарни дни депутатите не успяха да гласуват въвеждането на задължително предучилищно образование от 4-годишна възраст, което беше оспорено от родителски организации.

Сега задължителното образование започва на 5-годишна възраст.

Вчерашното заседание бе прекъснато, за да се проведе извънредно заседание на образователната комисия. На него депутатите приеха компромисен вариант - задължителното предучилищно образование за 4-годишните да може да се провежда и почасово, и в самостоятелна форма на обучение, т.е. у дома.

Независимо дали децата ще бъдат обучавани в детска градина или вкъщи, те ще трябва да покрият изискванията на държавния стандарт.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.01 2013 в 09:21

Абе, държавата ще отглежда циганчетата, вместо родителите им, това е идеята зад привидната безидейност! ...

То закони в момента се коват главно за тях. Че нищо няма да научат няма, ама поне да не гладуват хайванчетата, деца са все пак!!! И доста учители ще получат поминък. Това е може би най-голямата полза. Но ще го отнесат децата от добри семейства...ама какво да ги мислим тях- 2, 3 най-много...

Обаче положението с образованието е страшно и тези мизерници в това министерство не правят нищо по въпроса!!! Нямат толкова акъл... :(

18.01 2013 в 08:07

Безумие!!!!!!!!!