Борисов: Как си осигурявам сигурността, си е моя работа

29 септември 2012 в 17:39 1855 4

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Как осигурявам моята сигурност - това си е моя работа. Така премиерът Бойко Борисов отговори на журналисти по повод използваните от министри военни самолети, цитиран от Дарик. Той добави, че заплащането ще стане, когато му дойде времето.

„Милиони, милиони, милиарди ние сме спестили на държавата. Десетки тонове наркотици сме задържали през последните месеци и как ще си осигурявам преминаването, защото виждате, че аз всеки ден съм в някой град или село, и трасетата, по които преминавам, как си ги осигурявам или кога ги прелитам и по какъв начин, на никой не считам за нужно от моите врагове да ги уведомявам предварително", категоричен бе Борисов.

Премиерът коментира, че данъкоплатците не са ощетени по никакъв начин: „Факт е, че ние 30 пъти повече усвояваме пари от еврофондовете. Данъкоплатците в България бяха ощетени, когато всички програми на Европейския съюз бяха спрени. Всички. А сега ние сме единствената може би държава в ЕС, която няма нито една спряна програма. И ние ги даваме тези пари на българските данъкоплатци".

Бойко Борисов отново попита защо е било нужно да се купуват транспортни военни хеликоптери и самолети, които са празни. „Ако не съм летял с тях, те щяха да ги излетят във въздуха, щото трябва да натрупат тези часове", завърши Борисов.

Само през тази година премиерът и негови министри са използвали на два пъти военно-транспортния самолет “Спартан” и 12 пъти са летели с вертолет “Кугър”. Тези полети са с обща продължителност 50 часа и 55 минути и струват на МО 251 569 лева.  Полетите са извънпланови, платени са с парите, които е трябвало да отидат за обучение на военни пилоти. Така излиза, че воаяжите на Борисов за рязане на ленти са изяли предвидените за обучение на летците пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови