Безплатни тестове за мъже за дефицит на тестостерон

Последна промяна на 09 ноември 2012 в 12:25 3810 0

Лаборатория. Снимка: БГНЕС
Лаборатория. Снимка: БГНЕС

Безплатни изследвания за мъжете за дефицит на тестостерон предлага Александровска болница в София, съобщиха от лечебното заведение. 

Дефицитът на мъжки полови хормони (андрогени) с напредването на възрастта при мъжете е факт, твърдят специалистите.

Проучванията показват, че нивата на серумния тестостерон намаляват прогресивно с увеличаването на годините, особено при наличие на метаболитен синдром, съчетан със затлъстяване, хипертония и повишени нива на кръвната захар.

Това състояние се проявява с еректилна дисфункция, съчетана или не с понижено полово желание, намалена мускулна сила, лесна уморяемост и раздразнителност, отслабване на паметта, нарушения в съня и склонност към депресия.

За диагностициране на андрогенния дефицит е необходимо да се определи нивото на тестостерон а вкръвта. Заедно с този тест ще се прави и безплатно изследване за нивото на холестерол, уточниха от болницата.

Безплатните хормонални изследвания ще се предлагат за  мъже във възрастта между 45 и 64 г. Кандидатите не трябва да имат захарен диабет и затлъстяване.

Те ще са правят в клиниката по Ендокринология на Александровска болница (в ляво след арката) всяка събота  между 8 и 11 ч. до изчерпване на лабораторните реактиви. Необходимо е и предварително записване на тел. 0988940093 (д-р Петя Ангелова).