7 града са номинирани за "Най-умен град в света"

09 април 2013 в 16:41 1824 0

7 града се борят за наградата
7 града се борят за наградата "Най-умен град в света". Снимка sxc.hu

Седем града от 3 континента ще се борят за наградата "Най-умен град в света". Списъкът е публикуван от  социологическата агенция Intelligent Community Forum.

В списъка на Форума Канада и Тайван имат по две номинации.

Критериите, по които са избрани градовете умници са по ниво на технологични иновации, качество на университетското образование и как знанията се отразяват на напредъка на хората.

Номинираните градове са: Кълъмбъс /САЩ/, Оулу /Финландия/, Стратфорд /Канада/, Тайчжун /Тайван/, Талин /Естония/, Таоюан /Тайван/ и Торонто /Канада/.

Председателя на Intelligent Community Forum Робърт Бел съобщи, че организацията е проверила 400 града от целия свят. "В списъка включихме тези населени места, които най-много разчитат на новите технологии, на интернет икономиката, които осигуряват развитие на гражданите. В изискванията за умен град не се включва това да бъдат големи населени места. Кандидатите са както развиващи се, така и са част от индустриалните държави, поясни Бел.

Миналогодишният победител за най-интелигентен град беше калифорнийският Ривърсайд. Според Форума жителите на града са най-образовани и с отлични възможности за допълнително обучение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!