Харизанов: Чакаме месец Кирил Петков да отиде до Букурещ да си вземе документа за гражданство от посолството на Канада

Демократична България трябва да издигне свой кандидат за президент, за да има лице в надпреварата, смята Даниел Смилов

OFFNews 18 септември 2021 в 09:36 29093 3

Не си спомням водещи лица от ИТН да са лъгали така, преди да станат политици. Некоректно за "Има такъв народ" е сравнението, че проектът на Кирил Петков и Асен Василев е новото ИТН. 

Това коментира Георги Харизанов по БНТ, който подчерта, че не е говорител на ГЕРБ.  

Чакаме около месец Кирил Петков да отиде до Букурещ да си вземе документа за гражданството от посолството на Канада. Няма време, а е нищо работа - 2 часа път. Асен Василев 4 месеца твърдеше, че Румен Спецов не е дедесар, накрая го потвърди с документ, каза още Харизанов. 

Доверието в Бойко Борисов е по-малко от доверието към ГЕРБ. Това според мен е много важно, защото ГЕРБ някак си са се окополи - водят окопна война в защита на лидера си, коментира Даниел Смилов. 

Не казвам, че има проблем в данните на Галъп, но виждам други неща в живия живот, отговори Харизанов, като коментира проучването на Галъп от вчера.  

По думите му ИТН никога не са искали да управляват. Най-смешното сериозно нещо, което се е случвало в политиката, беше да твърдиш, че се бориш със статуквото и накрая да извадиш човек от 25 години в нея и е бил вицепремиер, заяви той. 

Има такъв народ поне не ни загубиха времето, коментира Слави Василев. Смятам, че ИТН имаха желание да управляват, липсата им на опит и голямото его на Слави Трифонов, а той не се вижда с много хора и го заблудиха. Трифонов сгреши с Николай Василев и тази грешка ще му коства много, каза още Василев. 

Ако Кирил Петков и Асен Василев не намерят партия-мандатоносител и не участват в политиката, ГЕРБ може и да се върнат на първо място на изборите. Но дори и това да се случи, никой няма да иска да управлява с ГЕРБ, смята Василев. 

Има два сценария - ясно е, че партиите на промяната ще имат около 70% от местата в следващия парламент. Въпросът е как ще бъдат разпределени тези места между тях, заяви Смилов.

Демократична България ще има проблем с проекта на Петков и Василев, смята Харизанов. Когато имате еднаква политическа платформа, а от едната страна са ген. Атанас Атанасов и Иво Мирчев, а от другата - Кирил Петков и Асен Василев, чисто естетически избирателите ще предпочетат новите лица. А избирателят им е един и същ, коментира Харизанов. 

Румен Радев влиза като тежък фаворит в кампанията за президент, убеден е той. Радев не е фаворит, просто няма друг, смята Смилов. По думите му Демократична България трябва да издигне свой кандидат, за да има лице в надпреварата. 

Юмрукът на Радев свали Бойко Борисов от джипката, подчерта Василев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови