Турски полицаи били българин на наша територия, властите крили случая 4 дни

OFFNews 02 ноември 2017 в 15:07 7582 1

Турски полицаи били българин на наша територия, властите крили случая 4 дни

Прокуратурата е започнала разследване на инцидент от 29 октомври, при който български гражданин е бил бит от турски служители на граничния пункт Хамзабейли.

Според първоначалната информация българинът е бил бит малко преди 8.00 часа сутринта. Тогава служителка на банковото гише на бариерата на граничния пункт е съобщила на властите от българска страна.

Според нея инцидентът е възникнал на българска територия, в района на дезинфекция на влизащи в страната леки автомобили. Веднага след сигнала на място са били изпратени двама служители на ГКПП - Лесово, които установили, че служители на пункта от турска страна са навлезли на българска територия и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил. Служители на турския граничен пункт са нанесли удари по българския гражданин и са му причинил оток и синини в областта на лявото око, уточняват от прокуратурата.

За инцидента Районна прокуратура – Елхово е сигнализирана едва четири дни по-късно - на 01.11.2017 г.

С постановление от същия ден районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на българския гражданин от длъжностни лица, при изпълнение на службата им.

Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начина на влизането им на територията Република България.

За образуваното досъдебно производство е уведомен главният прокурор Сотир Цацаров. По негово разпореждане разследването по досъдебното производство ще бъде извършвано лично от прокурор, в максимално кратки срокове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови