КАТ засилва патрулите си днес

Юлиан Христов 26 декември 2011 в 10:00 1597 0

61 катастрофи от началото на месеца, снимка БГНЕС
61 катастрофи от началото на месеца, снимка БГНЕС

Допълнителни полицейски екипи ще бъдат съсредоточени на местата с интензивен трафик по време на празниците, съобщиха от МВР.

Заради зимните условия и празничните дни, значително се увеличават предпоставките за тежки катастрофи, отчитат от ГД „Охранителна полиция”. Често шофьорите сядат зад волана след употреба на алкохол. По най-натоварените участъци и проходите често се образуват колони от автомобили и допълнителна опасност се създава и при влошени метеорологични условия. Над страната днес ще има значителна облачност, като преди обяд на отделни места в Западна и Централна България се очаква да превали сняг. В низините на Южна България ще има и намалена видимост.

По празниците скрийте ключовете на колата, не тръгвайте на път с летни гуми, не се качвайте пили зад волана, проверете спирачките и светлините, съветват катаджиите. Не си определяйте и не договаряйте предварително точен час на пристигане, защото евентуалното закъснение ще ви притесни и ще ви подтикне към рисково управление с превишена скорост и неправилни изпреварвания.

При интензивно градско движение и образували се колони, за да не предизвикате задръстване, дори да имате зелен сигнал, не навлизайте в кръстовището, ако още не е освободено. Преди по-дълго пътуване заредете резервоара до горе, тъй като има вероятност да попаднете в колона.

Освен това водачите могат да предупредят на тел. 112 за шофьори, които предприемат опасни маневри, карат с превишена скорост и имат неадекватно поведение на пътя.

Засилване на пътните патрули ще има и на 30 и 3 декември, а също и на 2 януари 2012 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!