КАТ стартира масирани проверки по Коледа

Юлиан Христов 19 декември 2011 в 11:01 1677 0

КАТ
КАТ

Масирани проверки за пияни шофьори стартира столичния КАТ от днес. Акцията е в рамките на Седмицата на пътната безопасност. Причината за активирането на пътните полицаи е поредицата от празнични дни, в които масово се организират фирмени и семейни празненства. Това е предпоставка за лекомислено поведение и често водачите се качват зад волана пийнали, коментираха пред OFFNews от КАТ.

В следващите дни катаджиите ще проверяват шофьорите дали са с изрядни документи, или някой си е позволил да седне зад волана без книжка или с изтекъл документ. Предвидено е също полицаите да посетят домовете на онези, които вече нямат контролни точки, но не са си върнали книжките в КАТ. Катаджиите ще проверяват също и гумите, светлините и техническата изправност на колите.

Полицаите ще следят и за това дали шофьорите в столицата дават предимство на пешеходците при пресичане на зебрите.

Вече е създадена организация и има готовност за подпомагане на трафика в деня преди Коледа, когато се очаква изходите на столицата да бъдат натоварени.

Седмицата на безопасността е инициатива в рамките на първата българска кампания, посветена на десетилетието, обявено от ООН за пътна безопасност - “Всички ние на пътя – звездата си ти”. През седмицата на пътната безопасност по медиите ще се разпространяват радио-клипове с предупреждения за безопасно шофиране и за по-голяма отговорност на пътя.

Според статистиката на КАТ от началото на годината до сега в столицата са регистрирани 1204 тежки катастрофи, които са с 27 повече за същия период на 2010 г. Ранените са 1438 души, което е със 79 повече за същия период на 2010 г. Загиналите са 56 или с 25 по-малко за същия период на 2010 г., отчита статистиката.

За изминалото денонощие в страната са станали 13 тежки катастрофи, при които един човек загина, а други 14 са ранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !