Певецът Ар Кели ще лежи поне 10 години в затвора за детска порнография и сексуално насилие

OFFNews Последна промяна на 15 септември 2022 в 12:26 3604 1

Ар Кели в ареста

Снимка Getty Images

Ар Кели в ареста

R&B певецът Ар Кели бе признат за виновен по обвинения в производство на детска порнография и прелъстяване на непълнолетни лица за секс, предаде Би Би Си.

Делото срещу изпълнителя се гледа от съд в родния му град Чикаго. Истинското име на 55-годишния Ар Кели е Робърт Силвестър Кели. Той е признат за виновен по шест от общо 13 обвинения, като за провинението в производство на детска порнография се предвижда задължителна присъда от минимум 10 години лишаване от свобода, отбелязва ДПА.

Преди да произнесат присъдата, съдебните заседатели дискутираха около 11 часа. Основният адвокат на певеца Дженифър Бонжан заяви, че Ар Кели е "свикнал с лошите новини", но че  "все още му предстоят много битки". Според адвокатката клиентът ѝ изпитва облекчение, че този конкретен случай вече е в миналото.

В хода на делото 37-годишна жена с псевдонима Джейн свидетелства, че R&B изпълнителят я е малтретирал сексуално стотици пъти, преди да е навършила пълнолетие.

През 2008 г. Ар Кели бе оправдан в друго нашумяло в медиите дело за детска порнография. През юли 2019 г. след излъчването на документалната поредица "Да оцелееш от Ар Кели", той бе арестуван по обвинения в сексуално насилие, повдигнати срещу него в американския щат Илинойс, като съдът отказа да го пусне под гаранция.

Тази година през юни певецът бе осъден в Ню Йорк на 30 години затвор за рекет и трафик на хора с цел за сексуална експлоатация. Това означава, че той няма да излезе на свобода, докато не навърши около 80 години, посочва АП.

Освен процеса в Чикаго, Ар Кели е обвиняем по още две дела за сексуални престъпления, които предстои да бъдат гледани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови