Линда Еванджелиста с първи снимки след катастрофална козметична процедура

Лора Костова 17 февруари 2022 в 15:18 11747 0

Снимка Инстаграм

Линда Еванджелиста, световен топ модел от 90-те години, живее в изолация повече от пет години, след като претърпя неуспешна козметична интервенция.

Премеждията, през които преминава, я отчуждават от света, но сега тя решава да разкаже своята история пред сп. "Пийпъл", което публикува снимки на пораженията по нейното лице и тяло.

Всичко започва с това, че Еванджелиста избира да се подложи на популярна, неинванзивна процедура за разкрасяване, известна като по-щадящата алтернатива на липосукцията. Методът е познат още под наименованието „замразяване на мазнини" и е одобрен от медицинските регулатори в САЩ.

Еванджелиста на събитие през 2015 г. преди интервенцията, снимка: Getty Images

Резултатът обаче се оказва трагичен. Само три месеца, след като процедурата е извършена, световноизвестният модел забелязва издутини по третираните зони – областта на брадичката, бюста и бедрата. Вместо да се редуцират, тези зони започват да се подуват и втърдяват.

„Бях вцепенена. Опитах се да се справя сама, да пазя диета и да увелича тренировките. Имаше дни, в които изобщо не се хранех“, разказва 56-годишната Еванджелиста.

Линда прави проучване и с ужас установява, че е попаднала сред нищожния 1% от пациентите, при които процедурата за така нареченото „замразяване на мазнини" води до рядък страничен ефект - удебеляване и разширяване на засегнатата мастна тъкан.

Завежда дело за обезщетение срещу компанията-майка на CoolSculpting, Zeltiq Aesthetics Inc., за 50 милиона щатски долара, като в иска си заявява, че процедурата, причинила ѝ трайните увреждания, на практика не ѝ позволява да работи.

„Не смея да се погледна в огледалото“, разказва моделът. „Просто не приличам на себе си“.

Линда е убедена, че даването на гласност на случая ще даде кураж на други, изпаднали в нейната ситуация. „Няма да се крия повече“ – категорична е тя.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови