Фенове на Майкъл Джексън съдят HBO заради документален филм

OFFNews 09 юли 2019 в 11:50 3369 0

Във Франция бе заведено дело срещу опетняването на паметта на Майкъл Джексън чрез новия документален филм на HBO „Да напуснеш Невърленд“, съобщава NDTV. Жалбата е подадена от почитатели на Краля на попа, който почина през 2009 г.

Филмът разказва историите на Джеймс Сейфчък и Уейд Робсън. Твърди се, че те са били малтретирани сексуално от поп звездата в продължение на години. Всичко започнало, когато били около 7-годишни.

Режисьорът Дан Рийд създава филма си въз основа техните разкази и добавя архивен филмов и снимков материал. Включени са интервюта с майките на Сейфчък и Робсън и с други техни роднини.

Феновете смятат, че филмът третира като факти недоказани твърдения. Смятат, че историите са представени едностранчиво, така че да привлекат емоционално зрителите на своя страна. Според основния адвокат на феновете по делото - Еманюел Людо - обвиненията на Уейд и Джеймс са „същинско линчуване“.

Почитателите на Джексън не претендират за пари. Искат обезщетение от едно евро.

Сейфчък и Робсън не се явиха в съда за делото, нито упълномощиха адвокати, които да ги представляват.

То се води във Франция, тъй като законът там осигурява посмъртно защита срещу клевета, за разлика от закона във Великобритания и САЩ. "Във Франция не можеш да си позволяваш да петниш паметта на мъртвите“, каза адв. Людо.

Делото е заведено в Орлеан, Централна Франция. Съдебното решение се очаква на 4 октомври.

От Filmsociety.bg припомнят, че в предаването на Опра Уинфри Дан Рийд заявява, че не е дал възможност за отговор на другата страна – например на адвокатите на Майкъл Джексън или негови приближени от онова време, защото е искал да се фокусира върху съдбите на Сейфчък и Робсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови