Джордж Клуни, Ариана Гранде и Ким Кардашиян се включиха в протеста срещу оръжията в САЩ

OFFNews 25 март 2018 в 16:44 12502 0

Снимка NYTIMES

Десетки холивудски звезди се включиха в съботния протест на учениците във Вашингтон по повод безразборното притежание на оръжие в САЩ.

Майли Сайръс, Ариана Гранде, Деми Ловато, Лин-Мануел Миранда и Бен Плат бяха сред изпълнителите, които се качиха на сцената по време на протеста, за да отдадат почит на 17-те живота, загубени в смъртоносния инцидент в гимназията в Парклънд, Флорида миналия месец.

Джордж и Амал Клуни, които дариха 500 000 долара за събитието, протестираха заедно с демонстрантите, призоваващи за по-строг контрол над притежанието на оръжия. 

Дженифър Хъдсън закри марша, като изпя "The Times They Are A-Changin" на Боб Дилън.

Певицата бе повече от съпричастна, тъй като през 2008 година майката, братът и племенникът на Хъдсън са убити с огнестрелно оръжие.

Ким Кардашиян, Кание Уест и дъщеря им Норт, също участваха в протеста във Вашингтон.

„Ние сме солидарни с оцелелите и учениците, които призовават за действия по отношение на законите за борба с безразборното притежание на оръжията в #MarchForOurLives в цялата страна“, коментира Ким в социалните мрежи.

Пол Макартни се включи от Ню Йорк, където коментира убийството на Джон Ленън.

„Един от моите най-добри приятели беше убит с огнестрелно оръжие. Затова е важно не само днес да говорим, но и да предприемем действия утре“, заяви певецът.

Преди 37 години Ленън бе прострелян с 5 куршума и обявен малко по-късно за мъртъв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови