Адел триумфира на "Грами" с пет награди, отличиха Бауи посмъртно (видео)

OFFNews 13 февруари 2017 в 07:31 9985 0

Адел триумфира на

Цели пет статуетки "Грами" отнесе Адел на 59-ите годишни награди на Националната академия за звукозапис. Британската певица беше отличена в категориите "Запис на годината" и "Песен на годината" за "Hello", "Албум на годината" за "25", "Поп соло изпълнение" и за "Поп албум". 

Посмъртно друг британец триумфира на американските музикални награди. Дейвид Бауи беше отличен в категорията "Рок изпълнение" за "Blackstar"и за "Рок албум" - "Blackstar". Албумът беше отличен също и в категорията за алтернативна музика. 

На церемонията с изпълнения беше почетена паметта на Бауи и Принс, а творчеството на британците Бий Джийс също беше удостоено с няколко изпълнения на техни легендарни парчета. Церемонията се отличи и с грандиозни изпълнения на Бионсе и Лейди Гага.

Метъл изпълнение на годината получи албумът "Dystopia" на Megadeth. Награда за рок албум получи "Tell Me I'm Pretty" на Cage the Elephant.

Песента "Hotline Bling" на Дрейк стана рап песен на годината.

Всички наградени може да видите на този линк

Адел почете паметта на Джордж Майкъл с емоционално изпълнение на Fastlove, което прекъсна от вълнение. След като се извини на публиката, тя изпя песента отначало.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!